Contact
Contact
Tel: 0357 / 439 200
Tel/Fax: 0357 / 439 300
email: info@muzeugalerie.ro

Adresa poştală:
Muzeu Galerie
SC Muzeu Galerie SRL
310000 Arad 1.
CP.: 1-124

Program de lucru:
Luni-Joi: 9-17 Vineri: 10-17

Instrucţiuni de utilizare

Pagina web a fost realizată în aşa fel încât căutarea monedelor să fie mai rapidă şi mai uşoară. Puteţi accesa multiplu fiecare produs, prin mai multe căi şi după mai multe criterii. Faceţi clic pe referinţele menţionate mai jos şi veţi primi rapid şi simplu răspunsurile pentru întrebările privind tematica aferentă sau puteţi citi întreaga instrucţiune. Dacă aveţi o întrebare la care nu aţi găsit aici răspunsul, vă rugăm să apelaţi la serviciul nostru de relaţii cu clienţii.

Încadrarea principală a monedelor
Alte încadrări, posibilităţi de căutare a monedelor - meniul din partea stângă
Ofertele în imagini de pe pagina principală
Căutare după tematică din partea inferioară a paginii principale
Alte produse
Desfăşurarea comenzii, utilizarea coşului
Utilizarea funcţiei căutare
Utilizarea căutării avansate
Utilizare pagină de enumerare monede
Vizualizarea unei monede, alte produse
Navigare între produse
Imprimarea ofertei, recomandarea ofertei

Încadrarea principală a monedelor


Încadrările principale le veţi găsi în meniul orizontal aflat sub antet. Potrivit acestui meniu au fost încadrate în diferite categorii monedele moderne, monedele vechi – între ele fiind distinct grupate monedele româneşti –, colecţiile de monede şi seturile de monede oferite de către Muzeu Galerie. Apropiind cursorul pe fiecare meniu în parte, se va deschide o coloană cu lista submeniurilor. Pentru a accesa lista medaliilor, respectiv a monedelor, faceţi clic pe punctele submeniurilor sau pe punctele meniului principal, apoi încă un clic pe elementul dorit din oferta de submeniuri care vă apar pe pagină.

Sub meniul Monede moderne se află monedele şi medaliile emise după 1945, grupate după cum urmează:

Sistem monetar român Aici veţi găsi toate monedele în lei oferite de către Muzeu Galerie.
Sistem monetar european Aici veţi găsi toate monedele în euro oferite de către Muzeu Galerie. Monedele euro vor fi aranjate în funcţie de ţara din zona euro în care acestea au fost emise. Monedele fiecărei ţări din zona euro va reprezenta câte un grup, iar un grup distinct este dedicat monedelor microstatelor, respectiv a seturilor, care conţin monede de euro a mai multor ţări.
Alte monede Aici veţi găsi monedele moderne ale lumii, grupate pe continente. Celelalte monede europene au fost aranjate într-o subgrupă distinctă pentru fiecare ţară în parte. Monedele unei ţări, care nu au fost încadrate într-o subgrupă, le veţi găsi la categoria Alte ţări. Vechile monede naţionale ale ţărilor din zona euro le veţi găsi aici, sub denumirea fiecărei ţări.
Monede de investiţie Se vor diferenţia monedele de investiţie confecţionate din aur, din argint şi cele din alte metale preţioase.


Menţionăm faptul că o monedă modernă poate fi regăsită la mai multe categorii principale, dacă potrivit caracteristicilor sale aceasta se încadrează în diferite grupe. De exemplu, moneda lingou de argint de 1,5 euro intitulată Filarmonica Viena, care pe de o parte este o monedă de investiţie confecţionată din argint, pe de altă parte este o monedă euro emisă în Austria, o veţi putea găsi atât la categoria monedelor de investiţii din argint, cât şi la categoria monedelor euro austriece.

La punctul de meniu Monede româneşti se află toate monedele româneşti, acestea fiind încadrate în funcţie de perioadele istoriei numismaticii. Astfel, sunt diferenţiate monedele antice, respectiv monede moldoveneşti, monede munteneşti şi monede din Transilvania. Monedele în lei au fost grupate potrivit regilor, respectiv formelor de stat în perioada cărora acestea au fost emise. Sistemul monetar românesc datat din anul 1866 şi până în zilele noastre se poate astfel accesa inclusiv de aici.

Punctul de meniu Monede numismatice conţine monedele emise şi aflate în circulaţie în toată lumea înainte de 1945, aranjate în ordine cronologică în trei grupări. Printre acestea, meniul va conţine bineînţeles monedele oferite de către Muzeu Galerie. Grupările potrivit ordinii cronologice sunt: din Epoca antică - 1000 e.n., 1000 - 1600, respectiv 1600 - 1945.

Sub punctele de meniu Colecţii de monede şi Seturi de monede puteţi de asemenea căuta şi cunoaşte monedele oferite de Muzeu Galerie.
Înapoi

Alte încadrări, posibilităţi de căutare a monedelor - meniul din partea stângă


Punctele de meniu din partea stângă, ofertele în imagini de pe pagina principală, respectiv gruparea după caracteristici aflată pe partea inferioară a paginii permit accesarea monedelor potrivit altor noi caracteristici ale acestora.

Punctul de meniu Bursa actuală aflat între punctele de meniu din partea stângă a paginii conţine întotdeauna cele mai noi oferte. Monedele apărute în publicaţia intitulată Bursa Colecţiilor a firmei Muzeu Galerie pot fi şi aici accesate, cunoscute, respectiv cumpărate.

Punctul de meniu Noutăţi cuprinde noutăţile anului aferent, oferite de către Muzeu Galerie. Monedele încadrate în aceste două categorii pot fi regăsite, bineînţeles, inclusiv prin căutare după categoriile principale.

Următoarele patru puncte de meniuri ajută de fapt la accesul rapid, cu un singur clic, la categoriile principale Monede româneşti, Euro, Arme şi Filatelie.
Înapoi

Ofertele în imagini de pe pagina principală


La mijlocul paginii principale vor apărea în imagini cele mai bune oferte ale rubricii intitulate Bursa Colecţiilor. Făcând clic pe fiecare imagine, puteţi ajunge imediat la rubrica aleasă a Bursei.
Înapoi

Căutare după tematică din partea inferioară a paginii principale


La ofertele în imagini ale paginii principale veţi găsi posibilităţile de căutare cu următoarele categorii:

Gruparea după Metale preţioase ale monedelor permite accesarea cu un singur clic a Monedelor din argint, Mondelor din aur şi din Alte metale preţioase oferite de către firma Muzeu Galerie, fără a avea în vedere perioada de emisiune, emiţător, respectiv alte modalităţi de distincţie.

Aici veţi găsi, de asemenea, gruparea după ordine cronologică, unde în cazul monedelor vechi puteţi accesa rapid, cu un singur clic, o anumită perioadă, iar în cazul monedelor noi vi se asigură accesul uşor la categoriile: sistemul monetar românesc, sistemul monetar euro, monedele lumii şi monedele de investiţie.

Gruparea monedelor după Tematică asigură o posibilitate de căutare specială, având în vedere faptul că o astfel de clasificare nu este obişnuită în sistematizările tradiţionale, deşi colecţionarii îşi aranjează cu plăcere colecţiile personale în funcţie de tematica obiectelor. Sunt diferenţiate următoarele tematici în înfăţişarea monedelor:

Evenimente Grupul monedelor care înfăţişează evenimente istorice.
Personalităţi Grupul monedelor care înfăţişează personalităţi istorice.
Portret de suveran O caracteristică a monedelor vechi de circulaţie este că pe o parte apare valoarea nominală, iar pe cealaltă parte portretul domnitorului sub domnia căruia acestea au fost emise. Aici sunt grupate astfel de monede. Monedele comemorative moderne, care au o tematică mai reprezentativă – vezi eveniment etc. –, dar pe avers redau efigia unei personalităţi importante, se vor încadra într-un grup potrivit tematicii reprezentative aferente.
Arte plastice Grupul monedelor cu tematica arte plastice, respectiv creatori, artişti.
Clădiri Grupul monedelor care înfăţişează clădiri, construcţii.
Vehicule şi utilaje Grupul monedelor care înfăţişează maşini, vehicule şi utilaje.
Sport Grupul monedelor care înfăţişează categorii de sport, sportivi.
Animale Grupul monedelor cu tematica fauna.
Plante Grupul monedelor cu tematica flora.
Natură Grupul monedelor cu tematica natură, peisaj, mediu.
Simboluri Grupul monedelor reprezentând simboluri şi alegorii. De exemplu libertate, emblema unei ţări etc.
Set de monetărie şi bancnote Grup de produse care oferă împreună seturi de monetărie, serii de bancnote în circulaţie.
Altele Toate acele monede care, având o tematică unică, specială, rară, nu pot fi încadrate în categoriile de mai sus.

Înapoi

Alte produse


În scopul realizării, aranjării cât mai profesionale şi pentru depozitarea în siguranţă a colecţiei Dvs. de numismatică, firma Muzeu Galerie, în afară de monede, vă oferă inclusiv cărţi de specialitate, alte accesorii. Aceste produse le puteţi găsi atât în partea superioară a paginii, categorie a meniului orizontal, cât şi la partea inferioară a paginii, la grupul de căutare după tematică.

La Accesorii veţi găsi subcategoria Cutii de păstrare, care conţine toate acele suporturi - începând de la capsule, diferite albume şi până la cufere decorative - care protejează şi menţin calitatea, respectiv valoarea monedelor.

La subcategoria Soluţii de curăţare veţi găsi soluţiile speciale pentru curăţarea metalelor preţioase, care ajută la redarea aspectului original al monedelor fără a le deteriora sau fără a lăsa urme ori zgârieturi.

La subcategoriile Accesorii şi Lupe veţi găsi acele accesorii care prin utilizarea lor vă vor ajuta să vă bucuraţi o perioadă lungă de colecţia Dvs.

Ofertele din categoria Cărţi are patru subcategorii: Cataloage, Albume, Despre monede în general şi Publicaţii, care vă vor ajuta să vă orientaţi mai uşor în lumea monedelor.
Înapoi

Desfăşurarea comenzii, utilizarea coşului

 

Lângă moneda sau produsul pe care doriţi să îl comandaţi, apare întotdeauna simbolul grafic al coşului. Dacă faceţi clic pe acesta, sistemul va pune produsul dorit în coşul Dvs., unde vi se editează comanda finală. Înainte de simbolul grafic al coşului apare o căsuţă unde aveţi posibilitatea să introduceţi cantitatea pe care doriţi să o comandaţi din produsul ales. Numărul de produse îl puteţi introduce manual sau cu ajutorul săgetuţelor puteţi mări, respectiv micşora numărul deja setat.

În momentul în care faceţi clic pe simbolul grafic al coşului, se va deschide o fereastră. Aici Dvs. puteţi să alegeţi, dacă doriţi să vă verificaţi coşul sau să continuaţi căutările printre monede. În cazul în care Dvs. nu v-aţi hotărât, după câteva secunde sistemul va percepe că aţi ales să continuaţi căutarea printre monede.

Dacă aţi ales să vă verificaţi coşul, sistemul vă va afişa conţinutul actual al coşului. Veţi avea afişate denumirea, numărul, preţul total al fiecărui produs în parte şi preţul final de plată. Aici veţi avea dreptul să măriţi, respectiv să micşoraţi cantitatea, sau chiar să ştergeţi produsul. Vă rugăm să utilizaţi simbolul grafic intitulat „Actualizare” – săgeţi albastre – în cazul modificării numărului solicitat, deoarece modificarea introdusă se va înregistra numai în acest fel. Totodată, utilizaţi simbolul grafic Ştergere, în cazul în care vreţi să ştergeţi produsul.

După ce v-aţi verificat coşul, puteţi să vă întoarceţi la căutarea, cumpărarea monedelor sau puteţi să vă finalizaţi comanda. În cazul în care doriţi să continuaţi cumpărăturile, vă veţi întoarce din nou la pagina de unde v-aţi pus un produs în coş.

În cazul în care vreţi să vă finalizaţi comanda, sistemul va totaliza datele comenzii Dvs. – nume produs, număr articol, preţ, cantitate şi preţ total –, date pe care vă rugăm să le verificaţi întotdeauna înainte de finalizare. În cazul în care doriţi să vă modificaţi comanda, faceţi clic pe linkul „Înapoi la coş”. Totodată, aveţi posibilitatea să vă exprimaţi observaţiile privind comanda. Dacă sunteţi de acord cu comanda, faceţi clic pe butonul „Aprobarea comenzii”.

Pe următoarea pagină vă rugăm să introduceţi codul client, dacă sunteţi deja client, respectiv introduceţi de fiecare dată numele şi adresa de e-mail. Introducerea adresei, respectiv a numărului de telefon, în acest caz nu este obligatorie.

Dacă nu sunteţi încă client, respectiv aţi uitat codul client, vă rugăm completaţi formularul. Apoi faceţi clic pe butonul Trimite.  Pe pagina web va apărea o informare automată privind trimiterea comenzii, respectiv sistemul va trimite o înştiinţare în acest sens pe adresa de e-mail a cumpărătorului.

Oricând vă puteţi verifica coşul făcând clic pe cuvântul „Coş”, aflat la antetul paginii.
Înapoi

Utilizarea funcţiei căutare

 

Utilizarea câmpului de căutare aflat în antetul paginii este deosebit de uşoară. Introduceţi cuvântul, expresia, numărul articolului în câmpul alb, apoi faceţi clic pe cuvântul „Caută”, iar sistemul vă va da lista, inclusiv cu imagini, a tuturor monedelor, produselor în care apare textul introdus pentru căutare. Textul sau fragmentul de text introdus în câmpul de căutare va fi căutat de sistem în titluri, în descrieri şi între numerele de articol.

De exemplu, monedele Burselor anterioare le puteţi alege introducând în câmpul de căutare primele şase numere ale numărului de articol. Sau introducând câte un cuvânt-cheie caracteristic puteţi alege acele monede a căror proprietate de încadrare nu este inclusă în sistem – de exemplu: monedele aniversare, monedele pictate etc.
Înapoi

Utilizarea căutării avansate

 

Căutarea avansată va satisface bineînţeles toate acele funcţiuni ca şi câmpul de căutare. Oferă însă un serviciu multiplu în două sensuri.

Pe de o parte: puteţi utiliza două câmpuri de căutare în loc de unul singur. Pe lângă primul cuvânt-cheie de căutare vă puteţi clarifica în continuare căutarea introducând un al doilea cuvânt-cheie de căutare, făcând legătura logică între acestea cu ŞI sau NU. Utilizarea cuvântului ŞI înseamnă că amândouă cuvintele-cheie trebuie să apară în descriere pentru a apărea pe lista de căutări. Utilizarea cuvântului NU înseamnă că primul cuvânt-cheie trebuie să apară, iar cel de-al doilea cuvânt nu se permite să apară în descriere.

Pe de altă parte, aveţi posibilitatea să căutaţi în categorii mai restrânse decât totalitatea ofertelor de produse. Primul meniu rulant permite alegerea unei anumite categorii de produse, astfel restrânge căutarea. Cu al doilea meniu rulant puteţi alege câmpul de informaţii – denumire produs sau descriere produs – unde să fie căutat de către sistem cuvântul introdus.
Înapoi

Utilizare pagină de enumerare monede

 

Oricare ar fi meniul, punctul de meniu, metoda de căutare prin intermediul căreia ajungeţi la monedele, produsele căutate, acestea le veţi găsi totdeauna pe o pagină de enumerare standard. Pe această pagină veţi avea la dispoziţie mai multe servicii în sprijinul unei documentări rapide şi uşoare. Aceste servicii le veţi găsi în partea superioară şi inferioară a paginii, înainte şi după enumerarea monedelor, respectiv a produselor.

La începutul paginii, lângă titlul acesteia se află simbolul grafic al imprimantei, care vă ajută şi accelerează posibilitatea de imprimare. Faceţi clic pe icon şi într-o fereastră separată se va deschide versiunea pentru imprimare a paginii, totodată sistemul vă acordă accesul pentru imprimare.

Sub titlul paginii se află modalitatea de enumerare a monedelor, respectiv a celorlalte produse, pe baza căreia acestea sunt aranjate de către sistem. Monedele se pot aranja potrivit numărului de articol, denumirii produsului, preţului şi perioadei de înregistrare. Pe lângă acest câmp de aranjare se află un simbol grafic care permite alegerea direcţiei de aranjare. Astfel se poate alege aranjarea în ordine crescătoare – simbolul scării creşte –, respectiv în ordine descrescătoare – simbolul scării scade. Faceţi clic pe simbolul grafic al scării pentru a schimba direcţia de aranjare. La fiecare clic se va schimba. Sistemul este autosetat pentru o aranjare crescătoare potrivit numărului de articol.

În cazul în care numărul monedelor, produselor enumerate depăşeşte numărul de poziţii care pot fi vizualizate pe o singură pagină, va apărea câmpul pentru modificarea numărului produselor accesibile pe o singură pagină, respectiv pe partea inferioară a paginii va apărea instrumentul bine-cunoscut pentru răsfoirea paginilor cu mai multe oferte. Puteţi alege să vă apară prima pagină, ultima pagină, să înaintaţi cu o pagină, să vă întoarceţi cu o pagină, respectiv să introduceţi pagina căutată. Acest serviciu va apărea doar în cazul în care numărul monedelor enumerate depăşeşte numărul maxim selectat. Acest număr în principiu este 20, dar poate fi orice valoare de la 5 la 50.

Instrumentul pentru răsfoirea paginilor va apărea inclusiv pe partea inferioară a paginii. Va mai apărea pe partea inferioară a paginii şi informaţia privind numărul total al monedelor, produselor enumerate şi numărul monedelor efectiv afişate.
Înapoi

Vizualizarea unei monede, alte produse


Toate monedele şi produsele vor fi afişate pe pagină cu o scurtă prezentare. Prezentarea va conţine denumirea, titlul, numărul articolului, preţul brut, o scurtă descriere, o imagine, respectiv o referinţă intitulată „Informaţii produs...”. Faceţi clic pe imagine pentru mărirea acesteia. Pentru a închide imaginea mărită faceţi clic pe butonul „Închide” din colţul inferior drept al imaginii sau faceţi clic pe spaţiul negru de lângă imagine. Dacă faceţi clic pe denumirea produsului sau pe referinţa „Informaţii produs...”, veţi putea vizualiza descrierea amănunţită a produsului. Pe această pagină veţi găsi orice informaţie privind moneda, produsul actual.
Înapoi

Navigare între produse


Pe pagina unde apare descrierea amănunţită a produselor apar mai multe referinţe. Aceste referinţe au scopul să ne ajute în căutare, ca să nu trebuiască să ne întoarcem neapărat la pagina de enumerare pentru a vizualiza şi restul de oferte de monede, produse. Pe partea superioară a paginii, sub antet apar următoarele referinţe:

Înapoi – faceţi clic pe referinţă şi reveniţi la pagina de enumerare.

Produse vizualizate – în cazul în care Dvs. aţi vizualizat deja mai multe monede, produse, sistemul va memora referinţele aferente ultimelor cinci monede, produse vizualizate şi le va afişa pe partea inferioară a paginii. Dacă faceţi clic pe aceste referinţe, vă veţi întoarce la un produs vizualizat anterior, chiar dacă nu vă mai amintiţi punctul de meniul sub care aţi accesat acest produs. Referinţa din partea superioară a paginii nu face altceva decât vă trimite la enumerarea din partea inferioară a paginii – dacă există, adică dacă există monede, produse vizualizate – atrăgând atenţia prin orientarea acesteia în centrul monitorului.

Referinţele cu denumirea monedelor, produselor anterioare şi următoare – dacă faceţi clic pe referinţă, veţi înainta sau vă veţi întoarce în enumerarea monedelor în aşa fel încât vă va apărea fiecare monedă cu pagina aferentă de descriere. Puteţi parcurge astfel toate monedele din lista monedelor de unde aţi pornit vizualizarea în amănunt.
Înapoi

Imprimarea ofertei, recomandarea ofertei


Pe partea superioară a paginii se mai află două simboluri grafice. Unul reprezintă imprimanta, iar celălalt, scrisoarea. Dacă apăsaţi simbolul grafic al imprimantei, pagina va apărea într-o fereastră distinctă în versiunea pentru imprimare. Aici puteţi da comandă pentru imprimare, în modul obişnuit.

Dacă apăsaţi simbolul grafic al scrisorii, sistemul vă permite să trimiteţi conţinutul paginii în e-mail unei cunoştinţe, împreună cu observaţiile Dvs. Produsele alese vor fi deschise în ferestre diferite. Veţi primi o confirmare în e-mail în privinţa trimiterii scrisorii, iar destinatarul va fi înştiinţat, bineînţeles tot prin e-mail, în privinţa ofertei.
Înapoi

 
Newsletter
Directive privind protecţia datelor
Bine aţi venit pe site-ul Firmei Muzeu Galerie! Vă rugăm citiţi cu atenţie Ghidul de utilizare.